8 Mayıs 2011 Pazar

ANNELER



ANNELER
Anneler gibisi varmıdır bu dünyada ? Bu sorunun cevabı çok basit tabii ki yoktur. Anneler bizi büyüten kişilerdir. Onun güzel bir hayat sürdürmesini isteyen kişiler. Yaralandığında yaralarını sara ağladığında seni güldüren annedir. Kim annesini sevmez onu haksız görür. Anneler çocuklarını güzel yetiştirirler ama bazı annelerin emeği boşa gider. Çünkü bazı çocuklar şiddete meyinlenirler ve televizyondan ne gördülerse ne duydularsa onları uygular.Anneler kalbinde ise büyük bir delik oluşur.Sonra annesini bu halde gören çocuklar kalbini yapıştırmaya çalışırlar. Anneler ise her zamanki gibi üzüntüsünü göstermezler daima yüzüne güler annneler tüm dünyadaki türk,yunan,alman,ingliz,rus hiç farketmez sonuçta onlarda birer annedirler.
III. C İREM YAROĞLU

4 Mayıs 2011 Çarşamba

YARDIMLAŞMA


    
Bir kaç yıl önce, engelliler için yapılan bir yarışmada, tümü fiziksel ve zihinsel engelli olan dokuz yarışmacı, 100 metre koşusu için başlama çizgisinde toplandılar. Başlama işareti verilince, hepsi birlikte başladılar.
    Yarışa başlar başlamaz içlerinden genç bir yarışmacı tökezleyip yere düştü ve ağlamaya başladı. Diğer sekiz kişi oğlanın ağlamasını duydular. Yavaşladılar ve geriye baktılar.  Sonra hepsi yönlerini değiştirdiler ve geriye döndüler ve oğlanın yanına geldiler. Sonra dokuzu birden kol kola girdiler ve bitiş
çizgisine doğru hep birlikte yürüdüler. Stadyumdaki herkes ayağa kalkıp dakikalarca onları alkışladı.
     Bu hayatta önemli olan şey, kendimiz için kazanmaktan çok daha ötede olan bir şeydir. Bu hayatta önemli olan, diğerlerinin de kazanması için yardım etmektir.

3 Mayıs 2011 Salı

OKULUM


               
Okulum benim canım,
Hele öğretmenime ne demeli,
Okulumla iyi,
Mutlu.

Hem çalışırım,hem oynarım.
Arkadaşlarımla dolaşırım.
Okulum benim canım,
Annem gibi şefkatli,
Senden ne var kıymetli?

Minik Şair: Elçin YILDIZ

ATATÜRK VE 23 NİSAN



Odur bize 23 Nisan’ı,
Emanet eden.
Odur Cumhuriyet’i bize veren,
Atatürk.

Çocuklar ve gençler için,
Bu bayramı Atatürk bize,
Emanet etti.
Eğer Cumhuriyet’e sahip çıkarsak.

Minik Şairimiz: ElçinYILDIZ

Beslenme


İyi beslen mutlu yaşa,
Sakın hasta olma.
İyi beslenmezsen eğer,
Hasta olursun hemen.

İyi beslenmek kadar,
Spor yapmakta gerek.
Temiz hava alırsan,
Mikroplar vücudundan gider.
minik şairimiz: Elçin YILDIZ